Vilniaus miesto 5-8 klasių mokinių konferencija "Vaiko teisė į pareigas" 2024

  • Paskelbė : Violeta Vaškienė
  • Paskelbta: 2024-05-16
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 16 d. bendradarbiaujant su Vilniaus pedagogine psichologine tarnyba mūsų progimnazijoje buvo organizuojama Vilniaus miesto 5-8 kl. mokinių konferencija „Vaiko teisė į pareigas“.  Renginyje dalyvavo 7 komandos  iš Vilniaus miesto mokyklų. Konferencijos tikslas - ugdyti vaikų sąmoningumą, įgyvendinant savo teises ir pareigas, skatinti vaikus dalintis savo įžvalgomis apie teisių ir pareigų dermę.
Konferencijos metu mokiniai turėjo galimybę atskleisti savo nuomonę apie jų teisių ir pareigų raišką šeimoje, mokykloje, visuomenėje; stiprinti asmeninę bei socialinę vaikų atsakomybę už savo ir šalia esančio žmogaus teises; o taip pat suprasti, kad kiekviena teisė glaudžiai susijusi su atsakomybe, pareiga.
Mūsų progimnazijos mokiniai Faustas Doniela (7a), Daniela Chačirova (6b) diskutavo tema „Mokytis: teisė ar pareiga?“ (mokyt. Renata Papšytė), o mokinės Luknė Kosteckaitė (7b), Gabija Čeponytė (7b) ir Eglė Budrevičiūtė (7a) pristatė savo pranešimą „Paauglio jausmai ir nuomonė – teisė ar pareiga?“ (mokyt. Lucija Pobedinska).
Po įdomių ir prasmingų mokinių pranešimų, visų laukė kūrybinės dirbtuvėlės. Bendradarbiaujant tarpusavyje mokiniai turėjo aptarti dilemą ir nuspręsti ar jiems skirtas teiginys yra teisė, pareiga, o gal abu. Savo sprendimus dalyviai turėjo pavaizduoti ant baltų marškinėlių, tai galėjo būti piešinys ar šūkis. Išties gavosi puikūs ir unikalūs darbai. O kad kūrybiniai darbai turėtų prasmę, jie bus padovanoti SOS Vaikų kaimo vaikų dienos centrui.
Ypatingai dėkojame mūsų konferencijos organizatorių-pagalbininkų komandai:  
8a Rusnei ir Dominykai už įkvėpimą, pasiryžimą, geranoriškumą, šiltą šypseną ir dar daug visko. 
8a Džiugui ir Alanui už pastangas, kad konferencija vyktų sklandžiai ir už smagų grojarasčio parinkimą.
8a Ugnei, Miglei ir Gvinetai už malonų bendravimą ir svečių pasitikimą.
8c Lukrecijai ir 1b kl. mokiniams už nuostabų muzikinį pasveikinimą (mokyt. Z.K.Druktenienė).
Dėkojame visiems.
Ši konferencija - puiki proga atkreipti dėmesį į tai, kokie svarbūs yra vaiko teisių ir pareigų klausimai mūsų kasdienybėje. Tad kurkime aplinką, kurioje kiekvienas galėtų jaustis saugiai, joje augti ir tobulėti.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas