Dalyvaujamojo biudžeto įniciatyva

Spalio 16 d. progimnazijoje startavo Dalyvaujamojo biudžeto iniciatyva, kurią numatoma įgyvendinti spalio – gruodžio mėn. Renginio metu susirinkusiems 6-8 klasių mokinių atstovams ir konsultacinės grupės nariams progimnazijos direktorė Aušra Rakauskienė pristatė mokyklos biudžetą. Projekto mentorius Vilniaus S. Konarskio gimnazijos direktorius Valerijus Jaglinski diskutavo su mokiniais apie tvaraus biudžeto sudarymą, lėšų paskirstymą, skaidrumą, pristatė dalyvaujamojo biudžeto eigą ir supažindino su taisyklėmis.
Dalyvaujamasis biudžetas mokykloje – puiki galimybė mokiniams įsitraukti į viešųjų sprendimų priėmimą ir prisidėti prie mokyklos biudžeto dalies paskirstymo. Iniciatyva įgyvendinama kartu su „Edu Vilnius“ ir „Transparency International“ Lietuvos skyriumi (TILS). 
Mokiniai galės įgyvendinti savo idėją, kurios vertė neviršys 1500 eurų. Pasiūlymai bus vertinami komisijos, sudarytos iš mokinių, mokytojų ir progimnazijos administracijos, pagal nustatytus kriterijus (atitiks tvarumo principus, bus skirta visiems mokyklos mokiniams). Su galutiniais projektų pasiūlymais susipažins mokyklos bendruomenė. Progimnazijoje bus įgyvendinta balsavimo būdu išrinkta geriausia idėja.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas