7a klasės mokinių technologijų pamoka Vingio parke

Gegužės 30 d. 7a klasės mokiniai vyko į Vingio parką, kuriame vyko edukacinė veikla - Kuriame žemė meną (edukacinė pamoka iš EDU Vilnius platformos „Vilnius yra mokykla“).

Prie įėjimo į Vingio parką technologijų mokytojai paaiškino edukacinės veiklos tikslą ir pakomentavo pamokos uždavinius apie žemės meno kūrimą, buvo paaiškinti konkrečių praktinių veiklų vertinimo kriterijai. Mokiniai tyrinėjo Vingio parko aplinką rinkdami nuo pėsčiųjų tako žievę, kankorėžius, lapus, šakas.

Mokiniai eidami pėsčiųjų taku pasiekė Vingio parko estradą, kurios priekyje ant trinkelių išsidėliojo surinktas natūralias gamtines medžiagas. Prasidėjo edukacinė veikla „Kuriame žemės meną“. Prieš vykstant į Vingio parką mokiniai buvo susirinkę technologijų kabinete, kuriame išklausė pasakojimą apie žemės meną bei pamatė kitų mokinių sukurtas kompozicijas. Žemės menas - (angl. Land Art), postmodernistinės dailės kryptis; kūriniai, sukurti performuojant natūralaus reljefo plotus ar naudojant natūralias medžiagas – akmenis, šakas, kankorėžius ir pan. Žemės menas paremtas idėja, kad kiekvienas žmogaus veiklos pėdsakas gamtoje išreiškia žmogaus ir gamtos santykį ir gali būti traktuojamas kaip meninė kūryba. 2003 m. rudenį buvo surengtas pirmasis tarptautinis Žemės ir Aplinkos meno projektas, kuris iki šiol plėtojamas Vilniaus universiteto Botanikos sode (Kairėnuose).

Praktinė veikla vyko pasiskirsčius į grupes po 2 – 3 mokinius. Mokiniai kūrė įvairias spalvingas ir meniškas kompozicijas, kurias visos grupės kūrybiškai pristatė. Buvo įdomu paklausyti pasakojimų apie tvarų gamtinių medžiagų panaudojimą ir gamtos išteklių saugojimą. Po pristatymų mokiniai vieni kitų darbus vertino iškeldami nuo vieno (minimalus vertinimas) iki penkių (maksimalus  vertinimas) pirštus.

Po pamokos netradicinėje aplinkoje atliekant refleksiją ir veiklų aptarimą 7a klasės mokiniai išsakė daug teigiamų atsiliepimų. Mokiniams patiko netradicinės veiklos – pamoka, kurioje buvo galimybė netradiciškai tyrinėti Vingio parko medžius, sukurti meniškas žemės meno kompozicijas. Mokinius lydėjo ir pamoką organizavo technologijų mokytojai Lina Šaulienė ir Rolandas Matulevičius.

Autorius:
Rolandas Matulevičius

Nuotraukos:
Rolandas Matulevičius, Lina Šaulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas