Savanorystės diena 2023

  • Paskelbta: 2023-10-23
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 2-18 dienomis progimnazijoje vyko netradicinio ugdymo veiklos „Savanorystės diena 2023“, kurių tikslas - supažindint bendruomenę su savanorystės teikiama nauda bei paskatinti užsiimti savanoriška veikla.

Savanorystė - tai ugdymo turinio dalis, už kurią negaunamas finansinis atlygis, tačiau ji yra ypatinga dėl įnašo kuriant visuomenės gerovę, stiprinant socialinius ryšius, suteikiant patirties, galimybė produktyviai praleisti laiką.
Klasių valandėlių metu 1-8 kl. mokiniai išsiaiškino, kas yra savanorystė, geriau suprato savanoriškos veiklos principus, savanorių pareigas ir atsakomybes.
Pirmokai pasitelkdami savo kūrybiškumą, ant popieriaus lapo įvairiomis technikomis visiems Lietuvos savanoriams „pasakė“ AČIŪ.
2-4 kl. mokiniai dalyvavo projekte “Pagamink beglobiams gyvūnams žaisliuką”. Mokiniai pagamino įvairius smagius žaisliukus, kuriuos perdavė gyvūnų globos organizacijai VšĮ “Tautmilės globa”.
5, 7, 8 kl. mokiniai prisijungė prie projekto “Pasirūpink beglobių gyvūnų jaukumu”. Beglobiams gyvūnams pasiuvo gultukus ar paklotus iš įvairių medžiagų likučių. Pagamintos priemonės nukeliavo taip pat į gyvūnų globos organizacijai VšĮ “Tautmilės globa”.
6-ų kl. mokiniai gamino reklamines skrajutes “Savanoriauk”, tokiu būdu skatindami žmones pajusti savanorystės prasmę.
5-ų kl. mokiniai susitiko su savanorėmis iš vaikų pagalbos tarnybos „Vaikų linija”. Savanorės papasakojo, kuo savanorystė emocinės paramos tarnyboje yra neįtikėtinai prasminga ir naudinga. Akcentavo, kad tai auginanti ir asmeninę gerovę puoselėjanti patirtis, galimybė teigiamai pakeisti pasaulį tuo pat metu įgyjant vertingų įgūdžių ir įkvepiančios patirties.
7-ų kl. mokiniai susitiko su savanorėmis iš užsienio: Nino iš Sakartvelo bei Rabia iš Turkijos. Viešnios pristatė vaikams savo šalių kultūrą, papasakojo, kas jas paskatino savanoriauti Lietuvoje, kokį kelią joms teko nueiti iki patenkant į mūsų Tėvynę. Susitikimo metu vyko diskusija apie savanorystę: kas gali tapti savanoriu, kokiose srityse galima savanoriauti. 
8-ų kl. mokiniams II PK pareigūnė pristatė Jaunojo policijos rėmėjo pareigas, veiklas: padėti policijos pareigūnams organizuoti sportines varžybas, konkursus, viktorinas, patiems aktyviai dalyvauti prevencinėje veikloje ir kt.
Savanorystės dienų metu turėjome galimybę aktyviai įsitraukti į visuomeninį gyvenimą, pasisemti naujos patirties, tobulinti savo asmenines būdo savybes.
Džiaugiamės, kad į savanorystės dienų veiklas pasisiūlė bei padėjo jas organizuoti ir mokinių tėveliai. Tikimės, kad tokių aktyvių tėvelių ateityje rasis ir daugiau.

Dėkojame visiems, dalyvavusiems „Savanorystė diena 2023“ veiklose.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos