Edukacinė išvyka į "Vikingų kaimą"

  • Paskelbta: 2023-09-06
  • Kategorija: Išvykos

Saulėtą rugsėjo 5d. progimnazijos 5-8 kl. pirmūnai, kl. seniūnai, MA nariai, olimpiadų ir konkursų laimėtojai vyko į puikią edukacinę kelionę į „Vikingų kaimą“ Širvintų rajone.

"Vikingų kaimas“ – prieš septynerius metus įkurtas patyrimų muziejus po atviru dangumi. Muziejus, skirtas visiems vaikams - amžiumi ir širdimi. Čia VISUS daiktus, eksponatus ir priemones galima liesti, apžiūrėti, ragauti, išbandyti (pasimatuoti ginkluotę, kepti blynus ant laužo ir kt.).

Pirmiausia atvykusius mokinius pasitiko senovinio kaimo šeimininkai. Kaimo šeimininkai kvietė vaikų grupes patyrinėti senovės maistą ir baltų karybą. Veiklas, be kurių senovėje žmonės neįsivaizdavo savo kasdienybės.

Vėliau mokiniai dalyvavo archainio maisto ruošos ir buities edukacijoje –  čia jie susipažino su  senovinio žmogaus racionu, kas buvo auginama, kuo mito, kada ir iš kur atkeliavo įvairūs maisto produktai. Ruošėsi viduramžių puotai, kūreno virtuvės laužus, virė arbatą, skrudino grūdus, kepė blynus taip, kaip tai darydavo mūsų protėviai. 

Taip pat mokiniai turėjo puikią progą pasijusti “senovinio kario kalyje“. Buvo supažindinti su to meto kario apranga, ginkluote, gyvenimo būdu. Vyko karių pratybos, kur vaikai tapo viena komanda, treniravosi ir mokėsi įvairių taktinių manevrų.

Po įdomių ir aktyvių edukacijų visų dalyvių laukė skanūs pietūs : ant laužo keptos dešrelės. Pietaudami mokiniai dalinosi savo įspūdžiais ir patyrimais.

Edukacinės kelionės metu įvairių klasių mokiniai formavo komandinio darbo įgūdžius, pritaikė turimas žinias, praplėtė akiratį ir labai smagiai praleido laiką...

Dėkojame dalyviams ir organizatoriams.

 

Mokinių atsiliepimai:

Labai džiaugiuosi tokiomis išvykomis, kaip ši! Smagu susitikti su draugais po ilgų atostogų ir taip linksmai praleisti laiką drauge. 

Net negalėčiau išskirti, kas edukacijoje labiausiai patiko, nes vedėjai viską taip įdomiai ir linksmai pasakojo, kad nesiklausyti buvo tiesiog neįmanoma! Labai smagu buvo dirbti grupėse ir matyti, kaip vaikai vienas kitam draugiškai padeda - tai pastebėjus, pagalvojau, kad jau labai pasiilgau mokyklos…

Dominyka, 8a

 

Labai fainos veiklos, paragauti nauji dalykai, išbandytos naujos veiklos, susipažinom su senove, labai malonūs gidai.
Luknė K., 7b 

 

Labai patiko, daug veiklos, maistas skanus, daug sužinojau kas vyko prieš 1000 metų, pasakoja įdomiai, patiko gaminti maistą. 

Gabija Č., 7b

 

Man labai patiko kelionė. Sužinojau apie senovės karius, sužinojau apie jų ginkluotę, šarvus, ragavau pagal senovę paruoštą maistą. Ši kelionė buvo viena iš geriausių kelionių su mokykla.

Aidas, 6a

 

Buvo labai smagi kelionė, sužinojau daug įdomybių apie senovės lietuvių kultūrą ir kasdienį gyvenimą. Turėjau galimybę pabūti lietuvių kario kailyje, pačiai pasigaminti ir paragauti to meto valgių. 

Rusnė, 8a

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos